Healthy Options respects your privacy. We use cookies, which do not collect any personal data about you, for the purposes of analysis, marketing and social media integration. Please read our privacy policy.

Er is zoveel te beleven dat je nauwelijks weet waar je moet beginnen!

Jouw Healthy Options-vakantie biedt je ongelovelijk veel verschillende activiteiten, die allemaal al zijn inbegrepen. Dit geeft je de kans elke dag iets nieuws te proberen, je conditie te verbeteren en het indrukwekkende landschap te verkennen.

Doe zoveel of zo weinig als je zelf wilt

Dat er zoveel verschillende lessen en activiteiten zijn wil niet zeggen dat je ook overal aan hoeft deel te nemen. Wij zijn geen "Yoga-resort" in de stikte betekenis van het woord. We zullen je zeker geen schuldgevoel aanpraten als je af en toe liever aan het zwembad blijft zitten om te relaxen of even van een heerlijk Grieks wijntje wilt genieten…

De volgende activiteiten zijn al inbegrepen in je vakantie:

Standup-paddleboarding

De vroege ochtend is de meest ideale tijd voor deze activiteit, als de baai zo vlak is als het Hollandse landschap en de ochtendzon je huid van precies de juiste warmte voorziet. Paddleboarding is niet alleen ontzettend leuk, het is ook een uitdagende manier om weer helemaal in vorm te komen terwijl je een heel nieuw perspectief te zien krijgt van ons Griekse eiland. Onder begeleiding van onze uitstekende instructeurs ben je verzekerd van een aangename tijd terwijl je perfect veilig bent in het aanngenaam warme, rustige water.

Begeleide fietstochten: ga eens buiten het gebaande pad

Of je nou vaak fietst of zelden, we hebben een aantal prachtige ritten voor je op de rol staan! Geniet van de eenvoudige routes door de boomgaarden achter ons centrum, of daag jezelf uit met meer enerverende routes langs de bergen. Je bent welkom mee te gaan met de groepsritten die we organiseren, maar je kunt er ook zelf met de fiets op uit gaan om de schitterende omgeving te verkennen..

Er is een groter aanbod aan begeleide fietstochten in Vassiliki, maar in zowel Vassiliki als Syvota zijn fietsen beschikbaar.

Begeleide wandeltochten: ontdek het echte Griekenland

Onze kruidenwandeling is perfect voor foodies of voor iedereen die wel eens wat anders wil. Deze fascinerende exercusie in de vallei is eenn geweldige manier om het imposante landschap en de rijke flora van Lefkas te ontdekken. De rustige wandeling van ongeveer drie kilometer wordt begeleid door Aris Kokotsis, die meer dan twintig jaar ervaring heeft in phytotherapy en die je zal voorstellen aan allerlei verschillende kruiden en planten die gebruikt worden om maaltijden te bereiden en ziektes te genezen, vergezeld van fascinerende anekdotes uit de Griekse mythologie.

Een andere wandeling op Lefkas gaat naar het Agios Fili-strand, dat beroemd is vanwege haar schoonheid. Deze wandeling is ongeveer vier kilometer lang en gaat langs de golvende kunstlijn door het dorpje Vassiliki langs de oostzijde van de baai. Als we op het strand van Agios Fili met het turquoise water aankomen doen we eerst een korte meditatie-sessie is de meest rustgevende omgeving. Hierna kun je gaan zwemmen, zonnebaden of je kunt met de boot van het duikcentrum terug naar het Yoga-centrum en een stop onderweg om te snorkelen op de beste plekken van de baai en met een beetje mazzel kom je onderweg dolfijnen tegen!

De kruidenwandeling en de wandeling naar Agio Fili zijn beschikbaar in Vassiliki; in Syvota gaan onze wandelingen langs de kunstlijn naar een serie van afgezonderde inhammen en stranden.  

Een proefles zeilen: probeer eens wat nieuws

Healthy Options deelt haar locatie met het bekende eersteklas zeilcentrum Wildwind en daarom hebben wij toegang tot hun imposante collectie dinghies en catamarans en tot hun zeer professionele en vriendelijke team. Bij je vakantie hoort een eenvoudige proefles zeilen, wat een mooie gelegenheid is om deze spannede sport eens uit te proberen.

De proefles zeilen is beschikbaar in Vassiliki.

Raften en de bronnen van Acheron

We gaan weg na het ontbijt en rijden dan in een minuut of 45 naar de beroemde bergpas van Acheron met haar fameuze bronnen. Dit is waar Achilles volgende de legende door zijn moeder werd ondergedompeld waardoor hij superkrachten kreeg. Er is hier tijd om een kort stukje door het bos naar de bronnen te lopen. Wie zich niet laat afschrikken door de watertemperatuur (zelfs in het midden van de zomer maar een graad of negen) kan door het water naar de spectaculaire bergpas lopen. Soms komt het water maar tot je enkel en soms tot je taille (we hebben een wetsuit voor wie dat wil). Naast de bergpas krijg je ook de kans iets nieuws te proberen – raften op de rivier. Onder begeleiding van een ervaren gids ga je stroomafwaarts op een stevige opblaasboot voor onggeveer 15 minuten; daarna nemen we je weer mee omhoog in onze minibus. Wie niet genoeg kan krijgen van deze terug-naar-de-natuur-ervaring kan ervoor kiezen nogmaals de rivier af te dalen, maar nu zonder gids en in een kayak.

De trip naar de Bronnen van Acheron is alleen beschikbaar in Syvota.

Tour rond het eiland

In Syvota hebben we een geweldige wandeling georganiseerd langs een van de nabijgelegen stranden. Nadat je de kans hebt gehad even te zwemmen nemen we je mee per boot rond de eilanden nabij de kust. Onderweg stoppen we bij een aantal verlaten stranden voor nog wat meer zwemmen, luieren in de zon en snorkelen.

De Tour rond het eiland is alleen beschikbaar in Syvota.

Breid je healthy multiactivity-vakantie nog verder uit

Een vakantie met Healthy Options bevat al veel meer dan wat je elders zult vinden, met alle Yoga-, Pilates- en fitnesslessen, fietstochten wandelingen, de proefles zeilen of de raft- en kayakexercusie, standup-paddleboarden die allemaal al in de prijs zijn inbegrepen. Dat is nog bovenop je accommodatie direct aan het strand en de onverslaanbare sfeer. Wow!

Maar als dat nog niet genoeg voor je is, dan zijn er nog allerlei activiteiten in en rond onze locatie en we helpen je graag deze te organiseren. Dit zijn een aantal van de opties die je kunt overwegen:

Eiland-hoppende aqua-adventure

Zie de eilanden vanuit een ander perspectief. Een vakantie op een Grieks eiland is natuurlijk niet compleet zonder eiland-hoppen en deze geweldige uitstap per boot naar afgezonderde stranden en het nabijgelegen rif is daar ideaal voor. Je bezoekt Kefalonia, Fiskardo, Ithaca en het strand van Afales, optioneel inclusief snorkelen en lunch. Met een beetje mazzel kom je onderweg dolfijnen tegen!

De eiland-hoppende aqua-adventure is alleen mogelijk vanuit de Healthy Options-locatie in Vassiliki.

Vanuit Syvota is er een nog breder aanbod aan trips beschikbaar, die elke dag vertrekken vanuit de haven van Syvota naar de nabijgelegen eilanden Corfu, Paxos en Antipaxos.

Surfen

Vassiliki heeft de beste wind- en watercondities om voor het eerst te gaan windsurfen, of om je vaardigheden op te frissen als het al een tijdje geleden is dat je voor het laatst op de plank hebt gestaan! Als je deze geweldige sport nog nooit hebt geprobeerd maar het wel eens zou willen proberen, dan biedt Club Vass direct naast ons windsurflessen (tegen lokale kosten) voor beginners, op lichtgewicht gebruiksvriendelijke apparatuur in kleine groepen.

Windsurfen is alleen mogelijk in de Healthy Options-locatie Vassiliki.

Ho lef photostrip activities

Nieuwigheidjes

Can you spare a minute to give our staff a very special thank you?

We hope you have got fond memories of your holiday (or for the really lucky: holidays!) out with us in Vassiliki. All the team at Wildwind – in Greece, Mauritius and our office staff -...

Lees verder

Yoga-, Pilates- en fitnessvakantie in Griekenland