Healthy Options respects your privacy. We use cookies, which do not collect any personal data about you, for the purposes of analysis, marketing and social media integration. Please read our privacy policy.

Doe met met onze inspirerende lessen

Onze vriendelijke en professionele docenten bieden een gevarieerde mix van lessen voor beginners, gevorderende en gemengde lessen voor alle niveaus. Onze lessen zijn opbouwend zodat je in staat zult zijn om wanneer je weer thuis bent de oefeningen zelf door te zetten.

Of je nu net bent begonnen met Yoga of het hoort al jaren bij je dagelijkse routine, je zult de enthousiaste en professionele stijl van onze docenten als verfrissend en inspirerend ervaren!

Gedurende de hele week bieden we lessen voor beginners, gevorderden en gemengde niveaus. De groepen zijn altijd klein genoeg om aan iedereen individuele aandacht te geven, bijvoorbeeld om je te helpen bij het vinden van de juiste balans en houding. Het is de bedoeling dat je niet alleen tijdens je vakantie plezier hebt van wat je hier leert, maar ook in je verdere Yoga-carrière.

Alle lessen worden gegeven in beide centra, Vassiliki en Syvota, al verschillende de docenten en het exacte weekrooster. Zie voor details ons overzicht van docenten en het voorbeeldrooster van een typische week bij Healthy Options.

Onze Yogalessen

Hatha Yoga

De oorspronkelijke vorm van Yoga omvat onder andere houdingoefeningen (asana) en ademhalingsoefeningen (pranayama), die kunnen helpen om het lichaam voor te bereiden op meditatie. Het tempo van de les is vrij kalm en dat betekent dat je verschillende houdingen in stilte vasthoudt gedurende een bepaald aantal ademhalingen.

Vinyasa Flow Yoga

Het koppelen van bewegingen aan je ademhaling wordt Vinyasa genoemd. Dit is een van de meest populaire Yogastijlen. Er wordt flow aan de naam toegevoegd vanwege de soepele manier waarop de houdingen in elkaar overlopen. De aandacht is gericht op uitlijning en overgang tussen houdingen, wat leidt tot een verbeterd uithoudingsvermogen en meer flexibiliteit.

Yin & Yang Yoga

Combineer twee Yogastijlen in één les. De voordelen van de passieve, herstellende houdingen worden samengebracht met actieve, meer dynamische series. Het beoefenen van Yin & Yang laat ons een balans creëren en leert ons over stilte in beweging en de beweging in de stilte.

Yin Yoga

Dit is een aanvulling op de meer actieve (yang) stijlen van Yoga. Yin bestaat uit een reeks meer passieve houdingen die maximaal 10 minuten worden vastgehouden. Door een langere tijd in elke houding door te brengen wordt het diepe bindweefsel en de fascia beïnvloed, verbetert de flexibiliteit en bloedsomloop. Een Yin Yoga-les eindigt met een diep gevoel van vrede en openheid.

Joint Freeing-serie

Een les voor deelnemers op alle niveaus, met 21 houdingen om de spierkracht te vergroten door langzaam het bewegingsbereik van de gewrichten langs te lopen. Help uzelf van spanningen en emoties te bevrijden die geblokkeerd of verborgen zijn tussen de gewrichten, waardoor kleine pijntjes en pijn rond de enkels, knieën, heupen, rug, schouders, polsen, nek en zelfs de vingers en tenen worden verlicht. De focus ligt op het opwarmen van de gewrichten om de mobiliteit en het bewegingsbereik te behouden en te verbeteren; daarnaast wordt geconcentreerd op een rustige en bewuste ademhaling. Als u een hand-out wenst kunt u uw e-mailadres delen met de docent.

Yoga voor herstel

Dit is een vorm van Yoga die de nadruk legt op ontspanning en verjonging. Met deze rustgevende oefeningen houd je houdingen langer vast waarbij je gebruik maakt van props. Wanneer het lichaam in een staat van ontspanning komt, kan de geest ook bewust ontspannen: de spanning uit zowel lichaam als geest worden verlicht, in combinatie met diepe ademhaling om het zenuwstelsel te kalmeren.

Ashtanga Yoga

Een krachtige les die een vaste reeks asana’s combineert en synchroniseert met de ademhaling. We beginnen met herhalingen van zonnegroeten, gevolgd door een staande en een zittende reeks. Deze stijl benadrukt zowel mentale als fysieke flexibiliteit en kracht.

Yoga Nidra

Nidra staat bekend als een vorm van onbewuste ontspanning en stimuleert een gemoedstoestand tussen slapen en waken. Tijdens deze les van 30 minuten ga je comfortabel liggen, met behulp van rekwisieten in volledige stilte, terwijl je luistert naar de instructeur die je door een meditatie leidt. Er wordt gezegd dat een half uur Yoga Nidra gelijk staat aan vier uur diepe slaap!

Meditatie

Meditatie is een gemoedstoestand, een oefening om een zeer bewuste staat binnen te gaan waar spirituele groei en bewustzijn beginnen. Traditioneel wordt meditatie zittend beoefend, waarbij het de bedoeling is om lichaam en geest naar dezelfde plek te leiden. We vestigen de aandacht op de fysieke, mentale en energetische ervaring door middel van ademwerk, stemactivatie, begeleide oefening en stilte.

 

Onze Pilateslessen

Klassieke Pilates

“Fysieke fitheid is de eerste vereiste voor geluk”, aldus Joseph Pilates, de grondlegger van de Pilates-methode. Dit is een fantastische les voor Pilates-beginners, maar eigenlijk voor iedereen op elk niveau. De les is gebaseerd op de zes basisprincipes van oefening: ademhaling, centrering, concentratie, controle, flow en precisie. We lopen de fundamentele bewegingen langs waarop we onze Pilates-praktijk bouwen, om met behulp van een goede vorm en postuur fysieke en mentale kracht en bewustzijn te stimuleren. Dit is een holistische benadering van oefening en beweging, waarbij lichaam, geest en ziel samenkomen.

Barre fusie

Dit is een fantastische, dynamische workout geïnspireerd op elementen van Pilates en ballet. Deze les richt zich op low-impact, high-intensity bewegingen, samengebracht in een full-body uithoudingssessie met volop gebruik van je spierkracht. We richten ons op elke grote spiergroep, inclusief armen, benen, bilspieren en core, waarbij we de spieren vermoeien via kleine gerichte bewegingen, een groot aantal herhalingen en lichte gewichten. Er is geen voorafgaande ervaring met ballet of dans vereist, dus kom langs, laat je meevoeren in het ritme en voel het vuur!

Pilates waarbij gewrichten worden ontzien

Deze les is ontworpen om alle voordelen van Pilates te behalen maar daarbij uw gewrichten te ontzien. Hierbij wordt zorgvuldig gepoogd spanning op veelvoorkomende orthopedische probleemgebieden zoals polsen, knieën en heupen te beperken. Dit is een fantastische les voor iedereen die herstellende is van een blessure of operatie, of voor mensen die hun lichaam willen versterken om sportprestaties te verbeteren, bijvoorbeeld voor windsurfen, hardlopen en fietsen.

Swiss Ball Pilates

Een nieuwe, frisse kijk op Pilates! Perfect voor iedereen, van absolute beginners tot de vergevorderde beoefenaars. De integratie van de Swiss Ball brengt een verscheidenheid aan bewegingen met voordelen met zich mee, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van uw balans, spiertonus en core. Al uw spieren moeten samenwerken om uw beweging te stabiliseren en te ondersteunen, zodat u keer op keer een totale lichaamstraining krijgt. Het is ook nog eens erg leuk! Dus wiebel met ons mee, terwijl we samen trainen en veel lol hebben.

Cardiopilates

Deze les richt zich op posturale uitlijning, gewrichtsmobiliteit, kracht van uw core en ademhaling. Het cardio-element wordt ingebracht door middel van tempo en een combinatie van staande, mat- en rek-oefeningen om uw hartslag op gang te brengen terwijl u controle en precisie behoudt.

Restorative Pilates

De nervus vagus is de supersnelweg van het lichaam voor de verbinding tussen geest en lichaam. Deze zenuw opereert ver onder onze bewuste geest, maar is essentieel voor ons welzijn. Op Pilates gebaseerde oefeningen, waarbij ademwerk, ritmische beweging en rekoefeningen worden gecombineerd, kunnen ons innerlijke lichaam bewust maken en de vagale tonus verbeteren. Deze les heeft als doel lichaam en geest terug te brengen naar een staat van homeostase.

Powerwalk Pilates

Begin met een Pilates warm-up aan het strand, maak een powerwalk langs de boulevard, geniet van het uitzicht en eindig weer op het Wildwind-gazon voor verkoeling en een praatje. Deze les is een gezellige manier om te genieten van enkele van de Pilates-basisbewegingen en zal bovendien uw hartslag verhogen!

 

Onze fitnesslessen

Swiss ball

Een unieke en speelse les, ontworpen om je hele lichaam te tonen met behulp van een fitnessbal. Dit is een leuke, uitdagende les op basis van ballen, die helpt bij het ontwikkelen van core-stabiliteit, balans en behendigheid waarmee je je grenzen kunt testen! Series van vlugge cardio worden gecombineerd met langzame, gecontroleerde oefeningen, wat je lichaam zal vernieuwen en wat je calorieën laat verbranden.

Cardio Boxercise

Combinatie van cardio-oefeningen zoals sprongen, hardlopen en werken met gewichten, met focus op boksbewegingen (jabs, uppercuts etc…) voor afwisseling en plezier! Dit oefenconcept is gebaseerd op trainingsmethodes van professionele boksers, maar zonder het risico op een blauw oog! Ervaring is niet nodig.

Weerstandsbanden: benen, bilspieren en core

Laat het vuur in je branden met weerstandsbanden voor benen, billen en core! Begin met een cardio warm-up, sculpt, toon en versterk de armen, bilspieren en core met behulp van weerstandsbanden van verschillende sterktes. Deze les richt zich op de precisie van bewegingen die allemaal low-impact zijn. De oefeningen zijn gericht op het versterken, strekken en verlengen van spieren, waardoor het risico op microscheurtjes van spiervezels wordt verminderd die kunnen optreden tijdens meer krachtige bewegingen. Hierdoor is het veilig en geschikt voor iedereen en ideaal voor het creëren van een lange, droge spierdefinitie. Een geweldige les voor alle fitnessniveaus! Onthoud: low-impact is niet hetzelfde als gemakkelijk!

Zumba

Kom even helemaal los en maak veel lol met dit dansfeest in intervalstijl! Ontworpen om je hartslag te verhogen en flink veel calorieën te verbranden met een combinatie van bewegingen met hoge en lage intensiteit. Het beste van Zumba is dat het niet eens voelt als sporten!

Sculpting Circuits

Deze training daagt je hele lichaam uit met een van de meest effectieve manieren om te trainen, met een beroep op zowel kracht als uithoudingsvermogen. Een combinatie van zes of meer oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van gewichten, uitgevoerd met korte rustperioden voor een bepaald aantal herhalingen of een voorgeschreven hoeveelheid tijd. Deze les kan je helpen de spierkracht, groei en tonus te vergroten en ook je cardio te verbeteren.

Bootcamp HIIT

Kom je bed uit voor een bootcamp HIIT met hoge intensiteit, waarbij sport en militaire trainingsoefeningen worden gecombineerd voor een totale body blast! Oefeningen vinden plaats in en buiten de tent, waarbij wordt afgewisseld tussen lichaamsgewichtoefeningen, vrije gewichten en cardiovasculaire conditie. Een perfecte les voor iedereen die zijn conditie flink wil uitdagen door het lichaam snel te laten schakelen tussen verschillende trainingsstijlen. Je hebt je hele lichaam en geest om het niet op te geven! Ben je klaar voor de uitdaging, soldaat?

Dancercise

Probeer dansroutines in verschillende stijlen uit! Van Salsa en latino tot square dancing en themalessen zoals diva's uit de jaren 90, blues and rhythm of poptunes. Gebruik de steppers om lekker te zweten en daag jezelf uit om eens iets anders te doen om coördinatie van lichaam en geest te verbeteren. Bovendien weet je maar nooit… misschien beland je later nog op de dansvloer in de stad!

Slow & Stretchy

Deze relaxte middagsessie heeft als doel om aan het eind van de dag tot rust te komen. Of je nu net uit het vliegtuig komt of actief op het water bent geweest, deze les helpt je contact te maken met je lichaam door middel van een langzame en zachte stroom van rekoefeningen gericht op je hele zijn, zodat je je rustiger en kalm zult voelen.

 

Ons professionele, vriendelijke en toegankelijke team van instructeurs

Dit zijn de Yoga-, Pilates- en fitnessinstructeurs die in 2023 de lessen verzorgen. Stuk voor stuk zeer bekwaam, goed getraind en ervaren en allemaal heel vriendelijk en benaderbaar.

Buiten de les staat ons team ook voor u klaar om regelmatig workshops, 1-1 gepersonaliseerde sessies en vriendelijk advies te geven.

Maak kennis met de instructeurs

Bekijk ons recent bijgewerkte voorbeeldschema

 

Ho lef photostrip classes

Nieuwigheidjes

Can you spare a minute to give our staff a very special thank you?

We hope you have got fond memories of your holiday (or for the really lucky: holidays!) out with us in Vassiliki. All the team at Wildwind – in Greece, Mauritius and our office staff -...

Lees verder

Yoga-, Pilates- en fitnessvakantie in Griekenland